Google иска офисите му да се напълнят отново: Поредният технологичен гигант

...
Google иска офисите му да се напълнят отново: Поредният технологичен гигант
Коментари Харесай

Google иска хората отново в офисите

Google желае офисите му да се изпълнят още веднъж: 

Поредният софтуерен колос желае служащите да се върнат в офиса. Гугъл удвоява налагането на присъствена работа, съгласно ново уведомление на компанията.

„ За тези, които са отдалечени и живеят покрай офис на Гугъл, се надяваме, че ще обмислите прекосяването към хибриден работен график. Нашите офиси са мястото, където ще бъдете най-свързани с общността на Гугъл “, написа основният шеф Фиона Чикони във вътрешна записка, получена от новинарските издания тази седмица, написа.

„ В бъдеще ще преглеждаме нови поръчки за отдалечена работа единствено по изключение. “ Според бележката чиновниците, които към момента не са избрани като отдалечени, към този момент ще имат следене на баджовете си, с цел да се подсигурява, че се появяват в офиса три дни в седмицата; мениджърите могат да вземат поради отсъствията им в прегледите на представянето.

Изглежда, че даже софтуерните колоси — бранш с запаси и принадлежности да направи отдалечената работа ефикасна – се поддава на инерцията на стандартната политика за присъствена работа. Това, което е поразително обаче, е, че същите тези компании, които се опълчват на изцяло отдалечените чиновници, са и тези, които основават главните принадлежности за отдалечени служащи във всички промишлености. Изглежда, че фирмите, които разрешиха отдалечена работа по целия свят, към този момент не имат вяра в това, написа Quartz.

Гугъл стартира да задължава чиновниците да се връщат в офиса през април предходната година, макар че не е ясно до каква степен тази политика е била наложена измежду редовия личен състав. С последните ограничения, които подхваща, Гугъл се причислява към лист от огромни софтуерни компании, които неотдавна заеха твърда позиция по отношение на предходните меки хибридни политики – и дейно обърнаха курса на отдалечена работа.

Не толкоз от дълго време софтуерният бранш бе водещ в предлагането на гъвкава работа. След като използваха уютни привилегии в офиса – като кафенета с кетъринг и рейсове до кампуса – с цел да се състезават за гении, същите компании бяха едни от първите, които затвориха в интерес на работата от у дома, когато пандемията удари Съединени американски щати. Оттогава софтуерните компании се трансфораха в нападателен наемник на отдалечени служащи – до предходната година, когато огромни компании като Apple, Amazon и Meta започнаха да анулират своите отдалечени политики.

Според изказванията на самите компании, те привикват чиновниците си назад, тъй като считат, че повече време в офиса е от основно значение за чувството за съгласуваност на работното място. Според скорошно изследване на Pew Research Center повече от половината американци, които работят от у дома най-малко отчасти, споделят, че това пречи на способността им да се усещат свързани с сътрудниците. Бележките от Гугъл и Meta се основават на това мнение.

„ Чухме от чиновници на Гугъл, че тези, които прекарват най-малко три дни в седмицата в офиса, се усещат по-свързани с други чиновници на Гугъл и че този резултат се ускорява, когато сътрудниците работят от едно и също място “, написа Чикони в бележката на Гугъл. „ Разбира се, не всеки има вяра в „ магическите диалози в коридора “, само че няма подозрение, че взаимната работа в една стая дава позитивна смяна. “

Бележката на Meta също показва връзката като една от главните аргументи, заради които компанията принуждава чиновниците си да се връщат в офиса, като изпълнителният шеф Марк Зукърбърг споделя, че времето, прекарано дружно онлайн, е основно за връзката сред екипите.

„ Нашата догадка е, че към момента е по-лесно да изградим доверие персонално и че тези взаимоотношения ни оказват помощ да работим по-ефективно “, написа Зукърбърг в обява в блог през март. „ Насърчавам всички вас да намерите повече благоприятни условия да работите персонално с вашите сътрудници. “

Но дават отговор ли тези теории на това, което техните служащи в действителност желаят? Повечето хибридни чиновници, съгласно Pew, биха предпочели да прекарват даже повече време в работа от у дома, в сравнение с в този момент. Тогава поражда въпросът в какво в действителност имат вяра шефовете, написа още Quartz.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР